FINAL_2580Colwood_0410.jpg

BUTTERFLY

HOUSE

Sitting at the foot of Vancouver’s North Shore mountains the Butterfly House represents a regional adaptation to a modern aesthetic by incorporating a West Coast sensibility to its clean modern design.

2580Colwood_0003.jpg

The Butterfly House backs on the densely wooded ravine of North Vancouver’s Mosquito Creek and is designed to feel like a home in the forest. The residence is laid out in a simple open plan with a large, double height space in the living area defining the heart of the home.

 

Windows facing the street are strategically placed to let the homeowners see out while limiting street users from seeing in.  A large retractable glazed wall on the rear façade takes full advantage of the generous backyard beyond.

2580Colwood_0193 (1).jpg

A large inverted roof defines the form of the building and gives the Butterfly House its unique architectural character. A green roof covers a large section of the first-floor roof replacing what would typically be a large asphalt surface with a growing medium that is both visually desirable and environmentally sustainable.

2580Colwood_0148 (1).jpg
2580Colwood_0271.jpg

The Butterfly House pays respect to the tenets of modern architecture while incorporating distinctly regional elements of a West Coast contemporary aesthetic.

2580Colwood_0063.jpg
2580Colwood_0121 (1).jpg
FINAL_2580Colwood_0398 (2).jpg
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon